top of page

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over een dienst, mijn beschikbaar of iets anders?
Check dan onderstaande eerder gestelde vragen, wellicht staat het antwoord hier al tussen.

 • Wat is jouw beschikbaarheid
  Mijn beschikbaarheid is per week verschillend en afhankelijk van het aantal fotoshoots dat ik heb aangenomen per maand. Naast fysieke shoots op locatie, deel ik mijn werktijden in voor meetings met klanten, voorbereidingen van fotoshoots en plan ik momenten in waarop ik de nabewerking doe. Wil je op korte termijn een fotoshoot met mij inplannen? Stuur dan een e-mail (eventueel bij spoed een whatsapp bericht) met de datum waarop je wil shooten. Online intake gesprekken plan ik bij voorkeur aan het begin van de dag in en met voorkeur op dinsdag- en vrijdagen.
 • Waar kan ik jouw tarieven vinden?
  Mijn tarieven zijn op aanvraag. Omdat elke opdracht maatwerk is, hangt het tarief af van de wensen die met de fotoshoot samen gaan. Heb je een specifieke opdracht in gedachten en wil je weten wat ik hiervoor vraag? Stuur gerust een mailtje naar info@francesstefanie.com waarbij je mij over jouw wensen verteld. Vermeld hierbij om wat voor een soort fotoshoot het gaat. Geef aan hoeveel beelden je wilt, wat de duur van de fotoshoot is en waarvoor de beelden worden ingezet. Daarnaast kunnen extra wensen worden aangegeven zoals het zoeken naar passende locaties en eventuele inzet van modellen, visagie etc.
 • Werk je ook met een uurtarief?
  Nee, ik werk niet met een uurtarief. Aangezien ik veelal samenwerk met ondernemers die graag van te voren willen weten waar aan toe zijn. Ik werk met transparante pakketprijzen. Dit is inclusief 1 feedback ronde voor de nabewerking. Indien er vanuit de klant een nieuwe feedback ronde wordt gewenst, komt hier een meerprijs aan te pas die van te voren duidelijk wordt gecommuniceerd.
 • Mag ik jouw foto's vrij gebruiken?
  Ja en nee. Allereerst ben je vrij om foto’s te gebruiken mits de foto in originele staat is behouden zonder een eigen filter of bewerking toe te passen. Wil je toch graag een foto delen in een gewenste stijl (bijvoorbeeld zwart/wit), neem dan even contact met mij op. Bij het delen van foto's op sociale media vind ik het altijd leuk om getagd (@francesstefanie) te worden bij het delen van deze beelden. Worden de foto’s gepubliceerd, bijvoorbeeld bij een artikel of in een krantenbericht? Dan is naamsvermelding + website verplicht. Bij verkoop van de foto's aan derden gaat dit altijd in overleg met mij.
 • Wat als de shoot last minute niet kan doorgaan?
  Helaas kan het voorkomen dat een fotoshoot een paar dagen van te voren wordt afgezegd. Hoe graag ik ook zou willen meebewegen, is dit een dag waarop ik geen nieuwe klussen meer kan aannemen. Bij annulering tussen 5 tot 3 dagen voor de afgesproken datum wordt 30% van het overeengekomen bedrag in rekening gebracht. Bij annulering van 3 tot 2 dag(en) voor de afgesproken datum is de wederpartij 50% van het overeengekomen bedrag aan mij verschuldigd. Bij annulering 1 dag van te voren of op de dag van de fotoshoot worden de volledige kosten in rekening gebracht. In het geval van bijzondere situaties zal ik altijd mijn best doen om samen tot een passende oplossing te komen maar houd hierbij wel rekening dat ik andere klanten heb moeten afzeggen om jouw plek vrij te houden.
 • Wat gebeurt er met de onbewerkte foto's?
  "Mag ik de onbewerkte foto's ook ontvangen?" Een vraag die mij regelmatig wordt gesteld. Het antwoord hierop is nee. Ik zal je vertellen waarom. De nabewerking is een belangrijk onderdeel van mijn werk als fotografe. Het geeft mijn persoonlijke stijl goed weer en is de manier waarop mensen mijn werk zullen herkennen. Nadat jij de foto's hebt uitgekozen die je wil overnemen, zullen de onbewerkte foto's nog 3 maanden bewaard worden in mijn archieven. Tot die tijd kun je er een beroep op doen om deze alsnog bewerkt over te nemen.
 • Hoelang bewaar jij mijn foto's?
  Nadat jij de keuze hebt gemaakt welke foto's je bewerkt retour wil zien, worden de onbewerkte shots nog 3 maanden in mijn archieven bewaard. Hierna zullen de foto's van de server gewist worden. Wil je dat ik de beelden langer bewaar dan 3 maanden? Dan zorg ik voor een verlenging hiervan waarbij ik €10,- per fotoshoot per extra maand in rekening breng.
 • Hoe bereken jij de reiskosten?
  Ik bereken €0.23 per gereden kilometer vanuit Haarlem. Duurt de reistijd langer dan een uur? Dan reken ik €25,- extra per half uur.
 • Werk je door het hele land?
  Ja. Ik sta open voor opdrachten door het gehele land. Bij opdrachten verder dan een uur reistijd vanuit Haarlem, vraag ik een tarief van €25,- per extra half uur. Gaat het om een meerdaagse fotoshoot? Soms is het financieel gezien voordeliger om mij in een hotel te laten overnachten. Dit is uiteraard in overleg.
 • Werk je ook in het buitenland?
  Ja. Ik sta open voor fotoshoots in het buitenland. De kosten van reis, verblijf en onkosten worden hierbij door de opdrachtgever betaald. Bij werk in het buitenland vraag ik om een aanbetaling vooraf.
 • Fotografeer je ook op events?
  Ja.
bottom of page